Horecagelegenheden Bürchen/Törbel – Moosalp - berghutten/skihutten Bürchen/Törbel – Moosalp
Beoordeeld door Skiresort.be, 's werelds grootste testportaal van skigebieden.
Zo wordt er beoordeeld
Horecagelegenheden/pauzeren in het skigebied
Het skigebied Bürchen/Törbel biedt voor zijn grootte een zeer aantrekkelijke selectie aan bergrestaurants, hutten en terrassen. Restaurant Moosalp is al eens tot beste beste bergrestaurant van Zwitserland uitgeroepen. Menig wintersporter rijdt speciaal voor het eten en de zon naar Bürchen/Törbel. Met de Alpuschnaager worden 's avonds ritjes naar de restaurants aangeboden.
6 bergrestaurants & skihutten
Horecagelegenhedentip
Restaurant Moosalp
Op de Moosalp op een hoogte van 2.048 m
Een van de beste bergrestaurants van Zwitserland en onderscheiden door Gault Millau. Restaurant Moosalp is een pleisterplaats voor Bourgondiërs en daardoor bijzonder populair. Zelden harmoniëren ligging, service en menukaart dermate goed met elkaar. Klassiekers: kalfskotelet, roomcake of gelijk een huisgemaakte raclette van het houtvuur. Zeer goede Wallisser wijnkaart.
Restaurant Ronalp
Bij het Kinderparadies Bodmen op een hoogte van 1.460 m
Restaurant Ronalp ligt naast het Kinderparadies Bodmen. De bekroonde cordon bleu is zowel klassiek als in maar liefst tien andere variaties verkrijgbaar. Modern, smaakvol ingericht Voor in het restaurant ontmoet het hele dorp elkaar. In de gezellige gelagkamer wordt er wat chiquer en graag zonder skischoenen gegeten.
Berghuttentip
Bergrestaurant Panorama
Op de Bürchneralp op een hoogte van 2.000 m
Bergrestaurant Panorama staat bekend om zijn kaasfondue en Walliser plate, maar vooral om zijn panoramisch uitzicht over het skigebied en tot in het Rhônedal. En bijna eerbiedig wordt het verhaal van Alfons Furrer verteld, die meer dan een halve eeuw geleden elke steen, elke plank en elke spijker eigenhandig naar de Büchneralp sleepte om dit toevluchtsoord te bouwen. Wie dat weet, al het nog meer weten te waarderen.
Bergrestaurant Dorbia
Op de Moosalp op een hoogte van 2.042 m
Zelden vind je op de berg zo'n grote keuze: Van de kalfsbraadworst met pikante uiensaus met rösti , de huisgemaakte houtovenpizza tot de paardenvleesentrecôte op de hete Dorbia-plaat. Met de Dorbia is men erin geslaagd te midden van geweldige buren een eigen culinaire weg te bewandelen. De gasten zijn er erg blij mee, net als met het grote terras.
Fout ontdekt? Dan kunt u deze hier melden »